Els campaments per nens i joves de Cortariu és una proposta que combina l'excursionisme i l'acampada amb activitats de natura, de servei social i l'ús de la tecnologia aplicada al medi ambient.

Aquest campament va dirigit a joves de 8 a 17 anys en període vacacional. Aquest col·lectiu té una edat que podem potenciar la pròpia autonomia, independència, tenen una gran capacitat d’aprenentatge i que ja tenen desenvolupades les habilitats motrius bàsiques i major força i resistència física, que els permeten poder realitzar l’excursionisme.

En l’actualitat els mitjans de comunicació ens estan oferint una imatge del mon esportiu de muntanya  en alça; com ho demostren la proliferació de grans esportistes d’elit del nostre país: Kilian Jornet, Núria Picas, Emma Roca, Jesus Hermida.... que són el referent de molts joves. No obstant, la imatge que ens ofereixen del medi natural és de fàcil accés i sense necessitat de grans coneixements ni perills. Per aquest motiu ens plantegem realitzar unes estades on els joves adquireixen uns coneixements bàsics d’excursionisme sense perdre la vessant lúdica de la muntanya.

La nostra manera d'entendre el muntanyisme és passejar per la muntanya tot respectant els temps, les distàncies, l'observació de l'entorn, fent una previsió meteorològica, el material necessari, etc.

Un cop acampats, realitzarem activitats de seguiment de fauna i flora i altres activitats de ciència ciutadana per estudis ambientals, oferirem el nostre temps als petits pobles dels voltants per fer servei comunitari fent tasques com pintar, arreglar o construir mobiliari urbà i també aprendrem com la tecnologia (drons, càmeres nocturnes, GPS...) poden ajudar-nos en la conservació del medi ambient.

Pel tipus d’activitat esportiva, l’experiència o no dels participants i per poder fer un seguiment i donar una major atenció en aspectes de seguretat és preveu un màxim de 15 joves.