CASAL D'ESTIU

 

El casal d'estiu de Cortariu és una proposta lúdico-educativa on els nens i nenes estaran tot el dia en un entorn de boscos, camps i camins on desenvoluarem les activitats al seu ritme amb propostes per jugar, descobrir i treballar materials del nostre entorn. Farem cabanes, eines amb pals i pedres, curses d'orientació, equilibris amb cordes al bosc, gimcames, excursions al riu, pintarem... Però també descobrirem noves tecnologies com drons, robots, energies renovables... tot en un entorn natural.

La setmana es distribueix en 5 temàtiques diàries: coneixença i cohesió de grup, aventura, natura, excursió i dia artístic


 

CAMPUS JOVE (QUEDA INTEGRAT DINS EL CASAL D'ESTIU 2020)

TECNOLOGIA APLICADA A LA NATURA

El Campus Jove, tecnologia aplicada a la natura és una proposta de l’Associació Aula de Natura Cortariu-Cadí i Taigà Natura als Pirineus perquè joves de 12 a 17 anys puguin gaudir i entendre la natura, a través de la tecnologia, sense pressions i sobretot, aplicada, on la teoria s’uneix amb la pràctica. El campus consisteix en unes jornades matinals els dilluns, dimecres i divendres de 9:30 a 13:30 on els joves aprendran com la tecnologia pot ser utilitzada en l’àmbit del medi ambient i la natura. Treballarem amb drons, càmeres de fototrampeig, GPS, aplicacions mòbils, veurem processos a l’ordinador per crear models amb 3D, com generar mapes per posar-hi informació, etc.

La majoria d’aquestes activitats es realitzaran a l’aire lliure i farem les excursions, sortides i descobertes pròpies per poder treballar cada matèria.

Creiem interessant unir els valors del lleure d’estiu (companyerisme, excursions, activitats a l’aire lliure, coneixença...) amb una formació tècnica sobre noves tecnologies i medi natural. Aquest any amb més importància que en d’altres ocasions degut al confinament i canvis en l’activitat escolar.


 

CAMPAMENTS PER NENS I JOVES

 

Els campaments per nens i joves de Cortariu és una proposta que combina l'excursionisme i l'acampada amb activitats de natura, de servei social i l'ús de la tecnologia aplicada al medi ambient. La nostra manera d'entendre el muntanyisme és passejar per la muntanya tot respectant els temps, les distàncies, l'observació de l'entorn, fent una previsió meteorològica, el material necessari, etc. Un cop acampats, realitzarem activitats de seguiment de fauna i flora i altres activitats de ciència ciutadana per estudis ambientals, oferirem el nostre temps als petits pobles dels voltants per fer servei comunitari fent tasques com pintar, arreglar o construir mobiliari urbà i també aprendrem com la tecnologia (drons, càmeres nocturnes, GPS...) poden ajudar-nos en la conservació del medi ambient.


 

CAMPS DE TREBALL PER A JOVES CATALANS

 

Aquest any a Cortariu realitzem dos Camps de treball.

Del 9 al 23 d'agost i del 23 d'agost al 6 de setembre.

Cada un per 20 joves entre 14 i 17 anys.

Natura, projectes científics, excursións, servei comunitari, lleure...

Que són els camps de treball


Els camps de treball són estades d’estiu en què es combinen activitats lúdiques i de lleure amb la realització de tasques de servei a la comunitat, ja sigui ajudant persones, fent tasques de protecció de la natura o realitzant intervencions en el patrimoni. Aquestes activitats són idònies per als i les joves, atenent al component social, a l’intercanvi cultural que es propicia i a la relació amb l’entorn local, i aposten per la millora qualitativa dels projectes.